Mandlová mouka z jemně namletých a blanšírovaných (loupaných) mandlí je především určena na pečení makronek. Dále ji využijete na zjemnění korpusů, lineckých těst, ale také do...
Lískové oříšky jsou značně výživné a rychle působí jako zdroj energie především díky vysokému obsahu bílkovin a rostlinných tuků. Navíc ale obsahují i nezanedbatelné množství...
Para ořechy rostou v Amazonii na stromech vysokých až 50 m, nesoucích plody připomínající kokosový ořech. V trsech obrovských tobolek se para ořechy skrývají ve dřevnaté...
Pekanové ořechy rostou na ořechovci pekanovém a svůj původní název získali již od Indiánů díky tvrdosti své skořápky, kdy „pecan“ znamená „ořech, k rozbití jehož skořápky je...
Plody pistáciových keřů rostou v hroznech, kdy po dozrání plodu skořápky podélně pukají a tím nám usnadňují vylousknutí jader. Pistácie jsou výborným zdrojem bílkovin,...
Plody stromu makadamia, známé jako makadamové ořechy, obsahují velké množství zdraví prospěšných rostlinných tuků, které snižují hladinu cholesterolu, zlepšují proudění krve a...
Piniové oříšky, pocházející z Chilské araukárie, která dorůstá výšky až 60 metrů, tvoří již po staletí základ stravy Araukánců známých svou legendární silou a vytrvalostí....